DEMOKRATIKLUBB

Var finns Demokratiklubben?

Här hittar du info om hur du går med i en Demokratiklubb och vart vi finns.

Varför ska du gå med i en Demokratiklubb?

Här hittar du information om varför du borde gå med i en klubb!

Starta en Demokratiklubb

Här kan du hitta info om hur du gör om du vill starta en egen Demokratiklubb.

Vanliga frågor

Demokratiklubb – från ord till handling är ett projekt för dig mellan 9-16 år. Projektet är finnansierat av Allmäna Arvsfonden och drivs av Unga Örnars Riksförbund. Meningen med projektet är att du som ung ska få kunskap i hur du kan påverka frågor som du brinner för! Du får lära dig det som behövs för att kunna göra skillnad i frågor som är viktiga för dig. 

Tanken med projektet är att du som ung ska få kunskap och färdigheter i hur du kan påverka frågor som du tycker är viktiga. 

I en Demokratiklubb lär du dig om bland annat demokrati och demokratiska processer, barnkonventionen, elevdemokrati, folkrörelser, Nationella ungdomspolitiken och hur Sverige, regioner och kommuner styrs.

Alla träffar leds av en demokratiledare.

Demokratiklubbarna är till för dig mellan 9 och 16 år. Våra träffar är tillgängliga för alla och vi gör vårt bästa för att alla ska känna sig välkomna i vår verksamhet. 

Det är alltid gratis att vara med i en demokratiklubb och självklart bjuder vi på fika!

Demokratiklubbarna innehåller 10 träffar, varje träff är unik. Det är du som bestämmer om du vill vara med på några eller alla träffar. Du är alltid välkommen! 

Vi träffas 10 gånger. Varje träff varar mellan 1-2 timmar. 🙂